Radio Voorkeur

Oba Live. Trendwatcher Adjiedj Bakas zag de kredietcrisis aankomen. In zijn nieuwe boek, The Future of Finance, plaatst hij de crisis in historisch perspectief en voorspelt dat deze maar twee jaar zal duren. Radio 5, 19.02-21.00u.

Kunststof. Jellie Brouwer praat met grafisch ontwerper Thomas Widdershoven. Hij was medeoprichter van ontwerpbureau ThoNik (1993) dat o.m. de politieke campagnes van de SP visueel vormgaf. In de Openbare Bibliotheek in Amsterdam is de tentoonstelling Black&White te zien, waarvoor ThoNik 64 portretten van politieke kopstukken bewerkte. Radio 1, 19.02-20.00u.

Componist van de week: Frank Martin (1890-1974). Deze Zwitserse componist (die vele jaren in Nederland woonde en werkte) combineerde toonreeksen uit de twaalftoonstechniek van Schönberg met tonaliteit en schreef grootse, spirituele werken. Vandaag o.m. te horen: Openingskoor uit het oratorium Golgotha en deel 3 en 4 van Études voor strijkorkest. Radio 4, 19.30-20.00u.

Casa Luna. Hijlco Span praat met Anthony Heidweiller, coördinator van het opera-communityproject Marco Polo. Radio 1, 0.00-1.00u.