Racen over het strand

Racen over het strand Den haag. De Belg Steve Ramon heeft gisteren op het strand van Scheveningen de derde editie van de Red Bull Knock Out gewonnen, volgens de organisatie de zwaarste strandrace ter wereld voor motoren. Ramon stond tot donderdag nog niet op de deelnemerslijst. Hij belde op of hij alsnog mee kon doen en kreeg toestemming omdat enkele deelnemers waren uitgevallen. Uiteindelijk bleek hij de snelste van de 650 deelnemers. Slechts 102 van hen haalden de finish. Onder de deelnemers waren niet alleen profs maar ook amateurs. Onder hen BN’ers als sportverslaggever Allard Kalff (die zijn pols brak), oud-schaatser Rintje Ritsma, acteur Daniel de Boissevain, autocoureur Tim Coronel en Boer Frans (Boer zoekt vrouw). Coronel bleek de beste; hij haalde als enige de tweede manche. Volgens de politie keken zo’n 150.000 mensen naar de race. Foto WFA/Pierre Crom WFA54T:MOTOR STRANDRACE:SCHEVENINGEN;16NOV2008-Van de 650 deelnemers aan de motor strandrace in Scheveningen hebben er 115 de finish gehaald. De Belg Steve Ramon won de race. De Politie telde 150 000 toeschouwers. De zee hield geen rekening met het parcours.WFA/pc/str.Pierre Crom WFA
Racen over het strand Den haag. De Belg Steve Ramon heeft gisteren op het strand van Scheveningen de derde editie van de Red Bull Knock Out gewonnen, volgens de organisatie de zwaarste strandrace ter wereld voor motoren. Ramon stond tot donderdag nog niet op de deelnemerslijst. Hij belde op of hij alsnog mee kon doen en kreeg toestemming omdat enkele deelnemers waren uitgevallen. Uiteindelijk bleek hij de snelste van de 650 deelnemers. Slechts 102 van hen haalden de finish. Onder de deelnemers waren niet alleen profs maar ook amateurs. Onder hen BN’ers als sportverslaggever Allard Kalff (die zijn pols brak), oud-schaatser Rintje Ritsma, acteur Daniel de Boissevain, autocoureur Tim Coronel en Boer Frans (Boer zoekt vrouw). Coronel bleek de beste; hij haalde als enige de tweede manche. Volgens de politie keken zo’n 150.000 mensen naar de race. Foto WFA/Pierre Crom WFA54T:MOTOR STRANDRACE:SCHEVENINGEN;16NOV2008-Van de 650 deelnemers aan de motor strandrace in Scheveningen hebben er 115 de finish gehaald. De Belg Steve Ramon won de race. De Politie telde 150 000 toeschouwers. De zee hield geen rekening met het parcours.WFA/pc/str.Pierre Crom WFA WFA

De Belg Steve Ramon heeft gisteren op het strand van Scheveningen de derde editie van de Red Bull Knock Out gewonnen, volgens de organisatie de zwaarste strandrace ter wereld voor motoren. Ramon stond tot donderdag nog niet op de deelnemerslijst. Hij belde op of hij alsnog mee kon doen en kreeg toestemming omdat enkele deelnemers waren uitgevallen. Uiteindelijk bleek hij de snelste van de 650 deelnemers. Slechts 102 van hen haalden de finish. Onder de deelnemers waren niet alleen profs maar ook amateurs. Onder hen BN’ers als sportverslaggever Allard Kalff (die zijn pols brak), oud-schaatser Rintje Ritsma, acteur Daniel de Boissevain, autocoureur Tim Coronel en Boer Frans (Boer zoekt vrouw). Coronel bleek de beste; hij haalde als enige de tweede manche. Volgens de politie keken zo’n 150.000 mensen naar de race.