Protest Greenpeace tegen kolencentrale

rotest Greenpeace tegen kolencentrale Rotterdam, 17 nov. De Greenpeaceschepen Rainbow Warrior (foto) en Beluga blokkeerden gisteren de Mississippihaven in Rotterdam voor binnenvarende kolenschepen. De milieuorganisatie protesteerde daarmee tegen de komst van een kolencentrale van energiebedrijf Eon aan de haven. Op het bouwterrein van de centrale ketenden milieuactivisten zich zaterdag al vast. Volgens de politie negeerden de Greenpeaceschepen het bevel om aan te meren. Toen de Rainbow Warrior de haven in wilde, greep de zeehavenpolitie in. Beide schepen werden weggesleept en aan de ketting gelegd. Bij de actie liep een politieboot schade op. De kapiteins zijn meegenomen voor verhoor. Foto AFP RESTRICTED TO EDITORIAL USE-NO ARCHIVES-NO SALES This Greenpeace handout picture shows the Greenpeace ship Rainbow Warrior anchored a few 100 metres from the E.ON power plant in Rotterdam displaying a banner reading "Quit Coal" on November 15, 2008. Dutch police arrested dozens of Greenpeace activists who chained themselves at the site of a new coal-fired power station in Rotterdam which they argue is an environmental disaster. Greenpeace said in a statement the action was in protest of an "unfolding climate disaster." The Rainbow Warrior was offshore with another few dozen people on board to provide moral and logistical support to the activists on the ground, spokeswoman Agnes Derooij told AFP from the ship. AFP PHOTO Greenpeace HANDOUT / Will Rose AFP