op nrcnext.nl

Bent u een blanke spion?

Femke van Zeijl is in Congo. Dat was nog niet zo makkelijk. Al bij de grens werd ze verdacht van spionage voor rebellenleider Nkunda. „Ik wil in de lach schieten, maar bedenk me op tijd. De Congolese veiligheidsdienst maakt geen grapjes, zeker niet in oorlogstijd. Dus kijk ik schaapachtig en doe alsof ik hem niet begrijp, wat afdoende is om zijn verdenking te doen verdwijnen.”

Lees verder over Femke: nrcnext.nl/citylifeinafrika

Goedkoop begraven

Een uitvaart in een creatief beschilderde kist, liefdevol ten grave gedragen door naasten die daarna uithuilen in je stamcafé. Zo doen we dat niet in Nederland. Nee, een Hollandse kraaienmars begint in het kantoortje van een assurantietussenpersoon, die achter zijn pc-tje hoopt dat je kiest voor de duurste kist. Hoe kan het dat de goedkoopste grafkist duurder is dan een boekenkast van Ikea? Econome Erica Verdegaal geeft advies hoe je kosten kunt besparen op de allerlaatste kostenpost: je uitvaart.

Lees meer op het geldblog: nrcnext.nl/geld

Frituren

Lekker, zelf friet bakken. Maar waarom wordt het nooit zo goed als in het frietkot en hoe voorkom je dat het gaat stinken? Janneke Vreugdenhil zoekt naar de perfecte friet.

Kijk op nrc.tv naar de kunst van friet bakken