Fiscus slaat slag bij Ajax

Politie, marechaussee en de fiscus hebben voorafgaand aan de voetbalwedstrijd Ajax-PSV op grote schaal automobilisten in de buurt van het Arena-stadion gecontroleerd. Daarbij werden 50 auto’s in beslag genomen en in het totaal 92.000 euro aan openstaande schulden geïncasseerd.

De politie deelde meer dan 700 bekeuringen uit, waarvan 350 op de terreinen van de Arena zelf. De rijksbelastingdienst incasseerde 58.000 euro, de belastingdienst van de gemeente zelf 34.000 euro. Automobilisten werden onder meer geconfronteerd met achterstallige rioolheffingen en onroerendgoedbelastingen.

Politie en de fiscus kozen voor deze controles nadat eerdere scans van kentekens, voorafgaand aan grootschalige manifestaties rond de Arena al hadden uitgewezen dat er op deze manier veel ‘te halen’ zou zijn. In het totaal werden gisteren 17.000 kentekens gescand, in 420 gevallen was er iets mis. Een automobilist werd aangeslagen voor 10.000 euro.