Film van de dag

Harry Eden als Paul en Keira Knightley als Louise in een scène van de film Pure (Gillies MacKinnon, 2002, GB) MDF50318007. ESTRENO DE LA PELICULA *PAUL*. EN LA IMAGEN HARRY EDEN Y MOLLY PARKER. NOTIMEX/FOTO/COR/ACE/ NOTIMEX

Pure. Er was een tijd dat de films van de Schot Gillies MacKinnon gewoon nog in de Nederlandse bioscopen terechtkwamen, denk aan het prachtige Small Faces (1995) en de boekverfilming Hideous Kinky (1998). Maar zowel zijn indrukwekkende Regeneration (1997) als het rauwe Pure (2002) werd hier niet uitgebracht. Pure gaat over de 10-jarige Paul, een fanatiek aanhanger van voetbalclub West Ham. Sinds zijn vader is overleden, is zijn moeder een drugsverslaafde. Paul weet dat niet, getuige de openingsscène. Hierin brengt hij zijn moeder ontbijt op bed. Op het dienblad staat thee, ernaast de injectiespuit en de heroïne. Nietsvermoedend denkt hij dat het om haar medicijn gaat. Met de hulp van een verslaafde serveerster (de toen nog piepjonge Keira Knightley) probeert hij vervolgens te redden wat er te redden valt. (Gillies MacKinnon, 2002, GB), BBC 1, 0.35-2.10u.

André Waardenburg

    • André Waardenburg