Ex-president Taiwan in het ziekenhuis

Taipei. De gearresteerde oud- president van Taiwan, Chen Shui-bian, is gisteren van de gevangenis naar het ziekenhuis gebracht. Chen is enkele uren na zijn arrestatie van woensdag in hongerstaking gegaan en zou lijden aan uitdroging en een onregelmatige hartslag hebben. De hongerstaking is een protest tegen zijn arrestatie. Bij zijn arrestatie woensdag hield zijn handboeien omhoog toen hij het gerechtsgebouw verliet. Hij riep: ”Politieke veroordeling” en ”Leve Taiwan”. Chen - voormalig leider van oppositiepartij Democratische Progressieve Partij (DPP) - is gearresteerd op verdenking van corruptie, witwassen van geld, verduistering, omkoping en valsheid in geschrifte. Hij kan vier maanden in voorarrest worden gehouden en worden veroordeeld tot minimaal vijf en maximaal dertig jaar gevangenisstraf.