een weekeinde vol voetbal

Coach Gertjan Verbeek van Feyenoord vond dat zijn elftal met het gelijkspel (1-1) bij FC Twente goed was weggekomen. „Als team is deze tegenstander gewoon verder.” Teleurgesteld was de uit Enschede afkomstige trainer niet. „Gedwongen door omstandigheden moesten we met veel jonge jongens spelen. Die hebben het goed gedaan. Uiteindelijk kwamen we wat kwaliteit en ‘power’ tekort.” Volgens Steve McClaren kon vooral FC Twente aanspraak maken op de zege. „We hebben zeer goed gespeeld. Helaas zijn we daarvoor niet beloond.” Henk Timmer raakte geblesseerd. Bij een vrije trap van Theo Janssen raakte zijn vinger uit de kom, maar na een behandeling kon de doelman van Feyenoord de wedstrijd uitspelen.

Trainer Ron Jans was na de zege van FC Groningen op De Graafschap (3-0) tevreden, maar maakte zich over één aspect ontzettend boos. Paul Matthijs werd bij het betreden van het veld, als invaller voor Oluwafemi Ajilore, door een deel van de Groningse aanhang uitgefloten. „Schandalig”, vond Jans. „Paul heeft twee jaar geknokt om terug te komen en dan wordt hij zo ontvangen. Je moet niet aan mijn mensen komen. Hier kan en wil ik niet mee leven. Dit heeft een diepe en slechte indruk op mij gemaakt. ”

NEC-trainer Mario Been had na de kansloze nederlaag tegen Roda JC (3-0) geen goed woord over voor zijn ploeg. „Een wanvertoning van NEC. Geen agressie, geen beleving, slecht verdedigen.” Roda-trainer Martin Koopman was wel tevreden. „Als we zo blijven spelen, zijn we snel weg uit de onderste regionen.”

Trainer Willem van Hanegem oordeelde dat zijn FC Utrecht te lief was tegen SC Heerenveen en mede daardoor met 3-2 verloor. „We wisten ons geen raad met de man-meersituatie”, doelde hij op de rode kaart voor Heerenveen-verdediger Goran Popov na vijftig minuten. „We hadden kennelijk het gevoel dat we overal een man meer hadden. Maar zij misten er alleen voorin eentje.”

AC Milan heeft zich met moeite ontdaan van hekkensluiter Chievo Verona. In Milaan werd het 1-0 voor het sterrenensemble van trainer Carlo Ancelotti. Kaka maakte na een kwartier uit een strafschop de enige treffer. AC Milan kwam door de zege op 26 punten, één minder dan koploper en aartsrivaal Internazionale. De regerend landskampioen won met 2-0 van Palermo, dankzij twee treffers van oud-Ajacied Zlatan Ibrahimovic. Napoli, vierde met 23 punten, verloor bij Atalanta (3-1). Juventus staat derde met 24 punten.

In de Primera Division ging Real Madrid zaterdag met 1-0 onderuit bij middenmoter Real Valladolid. Real kende een slechte week: dinsdag uit de beker geknikkerd door Real Unión de Irún, dat uitkomt in de tweede divisie B, twee dagen later werd bekend dat spits Ruud van Nistelrooy geopereerd moet worden aan de rechterknie. De Spaanse media speculeren al over een ontslag van Schuster. John Heitinga heeft zijn ploeg Atletico Madrid aan een zege op Deportivo la Coruña geholpen. De verdediger opende in de eerste helft de score. Atletico won met 4-1.

In de Premier League verloor Arsenal in eigen huis van Aston Villa (0-2). Titelconcurrenten Chelsea, Liverpool en Manchester United wonnen wel. Dirk Kuijt kreeg van Liverpool-manager Rafael Benitez de voorkeur boven Fernando Torres. Kuijt knalde eerst op de paal, even later was hij met een geplaatste kopbal wel trefzeker. Een kwartier voor tijd maakte aanvoerder Steven Gerrard de tweede. Chelsea won eenvoudig bij West Bromwich Albion: 3-0. Chelsea en Liverpool hebben beide 32 punten, de ploeg uit Londen is op basis van het doelsaldo koploper. Manchester United passeerde Arsenal op de ranglijst door thuis te winnen van Stoke City (5-0). Tottenham Hotspur verloor voor het eerst onder leiding van de nieuwe trainer Harry Redknapp, met 2-1 bij Fulham.

De Nederlandse trainers Martin Jol en Fred Rutten verloren beiden met hun ploeg in de Bundesliga. Jol ging met Hamburger SV onderuit bij Hertha BSC (2-1), Rutten had met Schalke 04 niet veel in te brengen bij lijstaanvoerder Leverkusen: 2-1. Medekoploper 1899 Hoffenheim won eveneens, van VfL Wolfsburg (3-2). Nummer drie Bayern München gaf tegen Borussia Mönchengladbach in de slotfase een 2-0 voorsprong binnen twee minuten uit handen: 2-2. Door het gelijkspel heeft Bayern nu een achterstand van drie punten op de koplopers.