4 Spelen

Om tegenaan te leunen
Om tegenaan te leunen

Retrospace computerspelkast

www.retrospace.nl, vanaf 3750 euro, in geel, wit, groen, blauw en oranje

Leuk hoor, zo’n witte afstandbediening van de Wii, maar daar haalt een echte gamer natuurlijk zijn neus voor op. De gamer – en dan heb ik het over de early adaptor die zich nog de blauwe duim van het veelvuldige pacman-nen herinnert – hing in de jaren 80 en 90 tegen een spelcomputer aan. Met zijn hele gewicht. In de kroeg. De hele avond lang. Daar zat niets springerigs voor de tv bij. Nee, gamen was een way of life. Met een opgetrokken wenkbrauw keek de game-dude hoe flipperkastspelers laf op hun sterk verouderde machine sloegen. Zo was het. Maar ja, nu is dat natuurlijk weer hopeloos retro, en dus weer opnieuw hip. Heimwee? Koop deze Retrospace computerkast voorzien van alle oude spellen die je vroeger speelde, van pong tot pacman. Een machine waar je weer eens tegenaan kunt leunen. Ook te gebruiken als stereoset. (JvG)

Met bijdragen van Jessica van Geel, Marten Mantel, Marjolein Marchal en David Vlietstra