4 kunstproject

Erasmus op de stoep in Rotterdam Sinds vorige maand verschijnen er overal in Rotterdam teksten van Erasmus; op gebouwen, stoeptegels, winkelruiten en andere plekken. De teksten vormen het kunstproject Erasmus op Straat en de komende weken zullen er nog veel meer verschijnen. Verspreid over de stad komen in totaal honderddertig teksten op gebouwen, winkelruiten en stoeptegels. De wijsheden waar Erasmus om bekend stond, waren niet allemaal van zijn eigen hand. Erasmus putte ook rijkelijk uit Latijnse en Griekse teksten van filosofen en schrijvers uit de Oudheid.

Erasmus op Straat

www.erasmusinrotterdam.nl

Sinds vorige maand verschijnen er overal in Rotterdam teksten van Erasmus; op gebouwen, stoeptegels, winkelruiten en andere plekken. De teksten vormen het kunstproject Erasmus op Straat en de komende weken zullen er nog veel meer verschijnen. Verspreid over de stad komen in totaal honderddertig teksten op gebouwen, winkelruiten en stoeptegels. De wijsheden waar Erasmus om bekend stond, waren niet allemaal van zijn eigen hand. Erasmus putte ook rijkelijk uit Latijnse en Griekse teksten van filosofen en schrijvers uit de Oudheid.