3 lezen

Foto’s die nooit genomen zijn

www.unphotographable.com

Een foto zegt nog altijd meer dan duizend woorden, maar als je iets bijzonders tegen komt, moet je wel een camera bij je hebben om er ook daadwerkelijk een foto van te kunnen maken. Voor een fotograaf is er niets frustrerender dan een prachtig tafereel te zien, maar er geen foto van te kunnen of mogen maken. Dan blijven er alleen woorden over om het te beschrijven. Dat is precies wat Michael David Murphy doet. Op zijn website beschrijft hij foto’s die hij niet heeft genomen. Elke beschrijving begint met „This is a picture I did not take…”, waarop hij vervolgens tot in detail beschrijft wat er te zien was en wat er gebeurde. Soms zelfs inclusief de sluitertijd die hij had willen gebruiken, zoals bij de vrouw die nat wordt gespetterd door een passerende auto die door een plas rijdt. Ook een gemiste kans: een non die afval op straat gooit. (DV)