Televisie Voorkeur

Gerard Joling figureert met overgave ‘in de hoofdrol’. Ned.1, 20.20-21.20u. Gerard Joling 'hysterisch stout' Rotterdam - Als een rasechte diva betrad Gerard Joling donderdagavond het podium van Ahoy in Rotterdam. Behangen met een 'bontmantel' en genoeg kraaltjes en glittertjes om een kerstboom mee te vullen zweepte Joling het publiek op tot een hossende zingende massa. De twee 'Stout en Nieuw' concerten die hij in het sportpaleis geeft zijn volledig uitverkocht. Ruim 18 duizend bezoekers werden getrakteerd op een eindejaarsfeestje met hysterische kostuums, ijsdansers, paaldansers en artiesten als Bonnie St.Clair, Dre Hazes en Bear Force One. Als klapstuk kwam de zanger op alsof hij meeliep in de carnavalsparade in Rio. Met een enorme zwarte verentooi bracht hij zijn toegift en ging het publiek volledig los. Het concert was alles wat de bezoekers ervan verwacht hadden, stout, hysterisch, grappig, over de top en toch ook romantisch, zoals alleen Gerard Joling dat kan! ------------------------------------------------ Niet voor publicatie Bronvermelding verlicht: fbf.nl en fotograaf Teksten bij foto copyright BlikopNieuws.nl Let op! Gevolgen bij plaatsing van FBF foto's en teksten zijn op eigen aansprakelijkheid. De Bruinlaan 26 1427 AH Amstelhoek Mail: fotografie@fbf.nl, info@blikopnieuws.nl Contact : Frank van den Berg 06-53339633 Erwin Hermanns: 0615042208. Bij gebruik hanteren wij NVF tarief
Gerard Joling figureert met overgave ‘in de hoofdrol’. Ned.1, 20.20-21.20u. Gerard Joling 'hysterisch stout' Rotterdam - Als een rasechte diva betrad Gerard Joling donderdagavond het podium van Ahoy in Rotterdam. Behangen met een 'bontmantel' en genoeg kraaltjes en glittertjes om een kerstboom mee te vullen zweepte Joling het publiek op tot een hossende zingende massa. De twee 'Stout en Nieuw' concerten die hij in het sportpaleis geeft zijn volledig uitverkocht. Ruim 18 duizend bezoekers werden getrakteerd op een eindejaarsfeestje met hysterische kostuums, ijsdansers, paaldansers en artiesten als Bonnie St.Clair, Dre Hazes en Bear Force One. Als klapstuk kwam de zanger op alsof hij meeliep in de carnavalsparade in Rio. Met een enorme zwarte verentooi bracht hij zijn toegift en ging het publiek volledig los. Het concert was alles wat de bezoekers ervan verwacht hadden, stout, hysterisch, grappig, over de top en toch ook romantisch, zoals alleen Gerard Joling dat kan! ------------------------------------------------ Niet voor publicatie Bronvermelding verlicht: fbf.nl en fotograaf Teksten bij foto copyright BlikopNieuws.nl Let op! Gevolgen bij plaatsing van FBF foto's en teksten zijn op eigen aansprakelijkheid. De Bruinlaan 26 1427 AH Amstelhoek Mail: fotografie@fbf.nl, info@blikopnieuws.nl Contact : Frank van den Berg 06-53339633 Erwin Hermanns: 0615042208. Bij gebruik hanteren wij NVF tarief FBF.NL Fotografie

actualiteiten

Buitenhof. Rob Trip praat met Patrick Cammaert, generaal-majoor der mariniers b.d. Hij was commandant van vredesmissies in o.m. Cambodja, Bosnië, Eritrea en Congo. Voor zijn inspanningen voor de wereldvrede ontving hij deze week de Carnegie-Wateler prijs. Ned.1, 12.10-13.10u.

Panorama: kroniek van een aangekondigde crisis. Reportage op Wall Street en gesprekken met deskundigen over de oorzaken van de kredietcrisis. Canvas, 20.10-21.00u.

kunst en cultuur

Boeken. Gesprek met ontwikkelingspsychologe Eveline Crone over haar boek Het puberende brein. Waarom lijken pubers het ene moment volwassen en het volgende onmogelijk infantiel? En hoe komt het dat juist zij vaak uitblinken in sport en kunst? Ned.1, 11.30-12.00u.

Kunststof TV. Live talkshow van Joost Karhof met gasten uit de wereld van kunst en media. Cabaretier Jörgen Raymann over zijn nieuwe show Familyman, actrice Ariane Schluter over haar rol in Medea en documentairemaker Menna Laura Meijer over haar film Sweety, de vrienden, de moord en het verraad van Maja Braderic. En zangeres Giovanca treedt op. Ned.2, 17.30-18.20u.

Iets met boeken. Jan Leyers en Leon Verdonschot praten met Herman Brusselmans en Kader Abdolah over hun rol als publieke figuur, over de heilzame kracht van schrijven en over de toekomst van de literatuur. Canvas, 21.00-21.40u. en Ned.2, 23.25-0.00u.

Geschiedenis

Nederland in 12 moorden: Jan van Speijk. Serie over ‘ongewone’ moorden in de vaderlandse geschiedenis. In februari 1831 raakte Jan van Speijk met zijn kanonneerboot in de haven van Antwerpen aan lager wal. Hij weigerde zich aan de Belgische havenautoriteiten over te geven. Liever blies hij zijn schip met bemanning (en Belgen) en al op. In de Noordelijke Nederlanden leidde zijn daad tot een nationalistische psychose. Ned.2, 19.20-19.50u.

Verleden van Nederland: De beschaafde natie. Serie documentaires over 250.000 jaar vaderlandse geschiedenis. Afl. 4 gaat over de negentiende eeuw. Op het Congres van Wenen in 1815 worden Noord en Zuid in één staat samengebracht, maar de eenheid is ver te zoeken. Een eeuw later heeft België zich afgescheiden en is Nederland een ‘beschaafde’ natie geworden, met stoomtreinen, stemrecht en een nationale geschiedenis. Ned.2, 20.15-21.15u.

informatief

Zembla: Bewindvoerdersbende. Wie niet meer in staat is zijn eigen geldzaken goed te regelen, kan de hulp inroepen van een bewindvoerder. Steeds vaker is dat een professioneel kantoor. Maar dat blijkt geen garantie voor een kloppend huishoudboekje. Demente bejaarden, psychiatrische patiënten en notoire schuldenmakers zijn een makkelijke prooi voor kwaadwillende bewindvoerders. Ned.2, 22.10-22.50u.

amusement

The Young Ones. Zesdelige Britse comedyserie uit de jaren 80 over vier gestoorde studenten van Scumbag College. Punker Vyvyan met spijkers in zijn voorhoofd, de ‘sociaal en politiek bewuste’ maagd met een Cliff Richard-obsessie Rick, de hippie Neil en de goedgeklede gladjakker Mike. Ze wonen in een uitgewoond huis in het noorden van Londen. Ned.3, 21.15-21.55u.

De flat van Ali B. Tweede afl. van een nieuwe reeks waarin rapper Ali B. in zijn huiskamer praat met bekende en onbekende Nederlanders. Vandaag met Claudia de Breij, Otazu en Danny de Munk. Ned.3, 23.20-23.55u.

Sport

NOS Studio Sport: schaatsen. Live verslag van de Essent World Cup in Heerenveen: 1.000 meter (v en m) de ploegenachtervolging (v en m). Ned.1, 13.10-17.00u.

NOS Studio Sport. Samenvattingen van de sport van vandaag: schaatsen in Heerenveen, Wereldbeker turnen in Stuttgart, Zeven Heuvelenloop atletiek, hockeycompetitie en ATP Masters tennis in Shanghai. Ned.1, 18.10-19.00u.

NOS Studio Sport Voetbal. Samenvattingen van de eredivisiewedstrijden Ajax-PSV, FC Twente-Feyenoord, Vitesse-AZ, FC Groningen-De Graafschap. Ned.2. 19.00-20.00u.

NOS Studio Voetbal. Praatprogramma van Jack van Gelder. Gast is oud-profvoetballer Johan Neeskens, sinds kort bondscoach van Nederland B. Verder aan tafel: Hugo Borst, Ronald Koeman en Jan Mulder. Ned.1, 22.50-23.50u.