Straatwijs

Djoeke Knotter, jong en chique
Djoeke Knotter, jong en chique BRURING, JORIS;Stigter, Peter

Nederland niet stijlgevoelig? Ach, het kan altijd beter – maar er is genoeg moois, interessants, inspirerends en stijlvols te zien op straat. Kleding zegt veel over mensen, hoe ze zich voelen, hoe ze zichzelf zien en hoe ze anderen tegemoet treden. Dat maakt mode een interessant maatschappelijk verschijnsel. Maar bovenal is het heerlijk om mensen te kijken en te fantaseren over de wereld achter de persoon. Deze week het begin van een serie straatportretten.

De drie mensen die in Amsterdam poseerden hebben een geheel eigen stijl en wat ons aansprak was de zelfverzekerdheid waarmee ze die uitdroegen. Zoals Djoeke Knotter, studente ontwikkelingspsychologie, die casual mixt met de actuele, geklede stijl van lange handschoenen, een kort jasje met driekwart mouwen en klassiek tasje. Ze omschrijft haar stijl als jong en chique. Nina Faal is echt een voorbeeld van een meid uit de grote stad, haar streetwise stijl is kleurrijk en stoer. Daar houdt de scholiere van het Mediacollega ook van, vooral van blauw en groen. Tot slot spotten we Jeremy in zijn urban outfit van colbert, pantalon en pet: verzorgd, maar met een cool edge.

    • Jetty Ferwerda