Somber

Vanuit een flink zonnig Spanje arriveren Sinterklaas en zijn pieten vandaag in een wat somber Nederland. Ook de dagen daarna blijft het grotendeels grijs en grauw. Vanaf maandag wordt het allemaal wat vriendelijker, maar dan gaat de temperatuur ineens een stuk omlaag.

Een paraplu zal de Sint vandaag niet meteen nodig hebben, maar de bewolking is op sommige plaatsen net dik genoeg om het af en toe te laten motregenen. Pas later vanmiddag gaat het regenen in het noorden. Almere, waar de Sint aanmeert, krijgt hier tegen het einde van de middag ook wat van mee. Er staat een matige tot aan zee vrij krachtige wind uit het westen tot zuidwesten. Hiermee wordt nog steeds milde lucht aangevoerd, waarin de temperatuur uitkomt rond 12 graden.

Morgenochtend trekt de regen verder naar het zuiden, waardoor er vooral in het midden en zuiden van het land nog regen valt. In de middag wordt het overal droog. Vooral in het noorden breekt ook af en toe de zon even door. De wind draait naar het noordwesten en neemt aan zee soms toe tot vrij krachtig. De aangevoerde lucht wordt dan frisser, waardoor de temperatuur iets omlaag gaat, naar zo’n 11 graden.

Maandag wisselen wolkenvelden en soms een opklaring elkaar af en is het droog. In de nacht naar dinsdag valt er regen, overdag gevolgd door buien. De temperatuur komt dan niet hoger uit dan 8 tot 10 graden.