Radio Voorkeur

O.V.T. Net als de televisieserie Verleden van Nederland besteedt O.V.T. aandacht aan de negentiende eeuw, d.m.v. een gesprek met kenners van deze periode. In Het spoor terug het eerste deel van een tweeluik over de uitbreiding van de Rotterdamse haven in de jaren 60, waarbij het dorp Blankenburg op het eiland Rozenburg onder een ‘lawine’ van zand verdween. Radio 1, 10.02-12.00u.

Holland Doc Radio: Terug naar Geel. Portret van de Belgische kunstpaus Jan Hoet die afscheid neemt als conservator van zijn museum MARTa in het Duitse Herford. Op zijn afscheidstentoonstelling Loss of Control zijn werken van psychiatrische patiënten te zien. In zijn geboorteplaats Geel worden al sinds de Middeleeuwen geesteszieken als familieleden in gezinnen opgenomen. Radio 1, 21.02-22.00u.

Volgspot. Verslag van de cabaretprijzen 2008, eerder op de avond: de Neerlands Hoop (nominatie nog niet bekend) en de Poelifinario (genomineerden: Maarten van Rozendaal, Sara Kroos, Jochem Myjer, Droog Brood en Herman Finkers). Freek de Jonge krijgt een oeuvreprijs. Radio 23.05-1.00u.