Radio Voorkeur

Opium. De IDFA-documentaire Carmen meets Borat toont de ontmoeting tussen de Roemeense Carmen die droomt van een beter leven in Spanje en de crew van de film Borat die in haar dorp Glod neerstrijkt. Gesprek met de maakster Mercedes Stalenhoef. Ook gesprek met Heddy Lester, hoofdrolspeelster in de productie Nesjomme, dans rond klezmer en kippensoep van het Internationaal Danstheater, over de wereldwijd verspreide joodse dans- en muziekcultuur. Radio 1, 12.15-13.00u.

NOS Langs de lijn. Schaatsen: live flitsen van de World Cup in Heerenveen. Radio 1, 14.00-17.00u. ‘s Avonds: Eredivisievoetbal: live flitsen van ADO Den Haag-Willem II, Sparta-Volendam, Heerenveen-FC Utrecht, Roda JC-NEC. Radio 1, 18.30-23.00u.

Šimek ’s nachts. Gesprek met psychotherapeut Louis Tas (88). Als 23-jarige student medicijnen kwam hij samen met zijn ouders in concentratiekamp Bergen-Belsen terecht. Hij is nog altijd praktiserend psychotherapeut te Amsterdam-Zuid. Veel kunstenaars en schrijvers waren en zijn zijn cliënten, een van hen was Ischa Meijer. Radio 1, 12.02-01.00u.