Ook zoon verdachte

De zoon van de man die deze zomer urenlang een wethouder en vier ambtenaren in Almelo gijzelde, wordt verdacht van medeplichtigheid. Hij zou de wapens hebben geleverd die zijn gebruikt bij de gijzeling in het stadhuis.

Dit bleek gisteren tijdens een voorbereidende zitting in de rechtszaak tegen de 41-jarige gijzelnemer en zijn 18-jarige zoon. De zaak wordt volgend jaar maart inhoudelijk behandeld.

De gijzelnemer verrichtte zijn „wanhoopsdaad” uit frustratie over de vergunningverlening rondom zijn café-restaurant in de Almelose binnenstad. De zaak was opengegaan zonder dat hij en zijn echtgenote beschikten over de vereiste vergunningen. Tegenover de rechter-commissaris zei hij eerder dat de gemeente hem gek had gemaakt en dat er die dag iets was geknakt in zijn hoofd, waardoor hij zichzelf niet meer was.

Een restauranthouder heeft verklaard dat de zoon elf dagen voor de gijzeling bij zijn restaurant een of meer wapens heeft opgehaald. De zoon ontkent elke betrokkenheid.