Och, een mes in je hoofd

Op de achterpagina van 8 november staat een tweetal röntgenfoto`s van een Brit die een messteek in de schedel heeft overleefd. Hoewel het hier gaat om een ernstig en zeker indrukwekkend letsel, is het ook weer niet zo erg als het artikel suggereert. De röntgenfoto laat geen botletsel zien. Het mes lijkt over het bot te zijn afgegleden naar de rechterkant en eindigt in de spieren van de slaapzijde. Het mes zat wel vlak tegen de hersenen, maar daar zat dan nog wel 1 tot 1,5 cm stevig en hard bot tussen.

Dat niemand het mes durfde te verwijderen is begrijpelijk, maar dit zou niet gevaarlijk zijn geweest. `Het wapen zo behoedzaam` mogelijk uit het hoofd halen is dus niet meer geweest dan het mes terugtrekken. De foto`s laten immers zien dat dat ongevaarlijk is en behoedzaam werken is nu eenmaal altijd aangewezen.

Dat het ziekenhuisverblijf drie maanden geduurd heeft is zeer onwaarschijnlijk. Zelfs bij ernstig hersenletsel (en dat was er volgens het artikel niet) is een dergelijke opnameduur uiterst zeldzaam.

Dat het gebeurde afschuwelijk is en strafbaar blijft natuurlijk buiten kijf.

    • Dick Zeilstra