Gekwelde Federer uitgeschakeld

Gekwelde Federer uitgeschakeld Shanghai, 15 nov. De Zwitserse tennisser Roger Federer laat zich opnieuw aan zijn rug behandelen in zijn partij tegen de Schot Andy Murray tijdens de Masters Cup in Shanghai. De viervoudig winnaar van het eindejaarstoernooi had voortdurend pijn, maar zette toch door. Toch moest hij zich gewonnen geven met 6-4, 6-7, 5-7 en werd daardoor uitgeschakeld. Murray, die al zeker was van een plaats in de halve finales, speelt nu in de halve finale tegen de Rus Nikolai Davidenko. De Fransman Gilles Simon die eerder won van de Tsjech Radek Stepanek (6-1 6-4), eindigde achter Murray als tweede in de rode groep en bereikte ook de laatste vier. Hij speelt nu tegen de Serviër Novak Djokovic. Foto AFP Roger Federer of Switzerland lies on the court as he receives treatment on his back from a trainer while playing against Andy Murray of Britain in their men's singles match on the sixth day of the ATP Masters Cup tennis tournament in Shanghai on November 14, 2008. Murray won the match 4-6, 7-6, 6-4 to eliminate Federer from the tournament. AFP PHOTO / PETER PARKS AFP