Film van de dag

Jean Marais en Catherine Deneuve als de koning en zijn dochter in het muzikale sprookje Peau d’âne. Peau d'âne Year: 1970 Director: Jacques Demy Jean Marais Catherine Deneuve
Jean Marais en Catherine Deneuve als de koning en zijn dochter in het muzikale sprookje Peau d’âne. Peau d'âne Year: 1970 Director: Jacques Demy Jean Marais Catherine Deneuve PHOTOS12

Peau d’âne. De Franse regisseur Jacques Demy (1931-1990) vond dat er in zijn land veel te weinig musicals waren gemaakt en besloot er iets aan te doen. Het leidde tot een uniek oeuvre. Samen met componist Michel Legrand, met wie hij eerder de baanbrekende musicals Les parapluies de Cherbourg (1964) en Les demoiselles de Rochefort (1967) maakte, schreef hij vier liedjes voor zijn muzikale sprookjesverfilming – naar Charles Perrault – Peau d’âne (Ezelshuid). De ballades worden gezongen door Catherine Deneuve, die zowel de koningin als haar dochter speelt. De vormgeving en aankleding zijn oogstrelend en de rolbezetting imponerend, waarbij vooral Delphine Seyrig als de malicieuze fee opvalt. Cocteaus muze Jean Marais speelt de koning. Als zijn vrouw op sterven ligt, laat ze hem beloven nooit iemand te trouwen die knapper is dan zij, waardoor hij alleen nog maar zijn eigen dochter kan kiezen. (Jacques Demy, 1970, F) België Een, 15.35-17.00u.

    • André Waardenburg