Snel stijlicoon uit één stuk

Velen hoopten dat Apple een goedkope mini-laptop zou lanceren. In plaats daarvan liggen nu de chique MacBook (vanaf 1.149 euro) en Macbook Pro (vanaf 1.799 euro) in de winkel. Ze zijn opgetrokken uit één brok aluminium en voelen robuust aan. Zowel de MacBook als zijn professionele broer hebben een glossy monitor en zwarte toetsen. Het muisvlak begrijpt dezelfde gebaren als de iPhone. Het komt wat ingewikkeld over, omdat je vingers deze gebarentaal eerst onder controle moeten krijgen. We testten de meest uitgebreide versie van de MacBook Pro (15 inch), met twee videochips. Eentje dient voor zware 3D-toepassingen. Om te wisselen moet je in- en uitloggen en dat is onhandig. Verder geen klachten: een snel stijlicoon, mooi afgewerkt en voorzien van een prijskaartje waar een normaal mens vijf notebooks voor koopt.

Marc Hijink

Meer info over nieuwe laptops op nrc.nl/hebben

    • Marc Hijink