Selectie Kinderen

Bloemendaal

Wie zondag 16 november eens lekker op het strand wil uitwaaien kan om 12u naar de strandopgang aan de kop van de Zeeweg, Bloemendaal aan Zee, komen. Onder leiding van IVN-natuurgidsen wordt langs de vloedlijn gezocht naar goudkammetjes, schelpen, slakken, kokkels en wat nog meer voor spannends op het strand ligt. Deelname is gratis. Duur: 1,5 uur. Warme kleding en goed schoeisel aanbevolen! Aanmelden vooraf is niet nodig.

Inl 023-5314647 of www.ivnzk.nl

Amsterdam

Wat is de hoogste berg waar jij ooit bovenop bent geweest? Dat was vast niet hier in Nederland! En waarom is er in Nederland geen Mount Everest, Kilimanjaro of Mont Blanc? Tijdens een Wakker Worden Kinderlezing op zondag 16 november zal fysisch geograaf Boris Jansen van de Universiteit van Amsterdam op zoek gaan naar het antwoord op deze vraag. Met demonstraties, proefjes en uitgebreid beeldmateriaal laat hij zien waar en hoe bergen kunnen ontstaan en weer verdwijnen. Bovendien laat hij kinderen ontdekken dat de grond onder hun voeten voortdurend in beweging is. Op 16 nov van 11-12u in science center NEMO, Oosterdok 2. Deelname is € 2,50 of gratis met een NEMO-entreekaartje. Aanmelden is noodzakelijk en kan via www.kinderlezingen.nl

Muiden

Vanaf zondag 16 november logeert er een heel speciale gast op het Muiderslot. Door zijn werkzaamheden ’s nachts op de daken van huizen waar lieve en stoute kinderen wonen, is hij zelf helaas niet te zien. Maar hij is wel te horen, als je luistert bij de deur van zijn slaapkamer hoor je hem snurken… Zwarte Piet kun je natuurlijk wel zien. Hij is druk bezig in de Kapelaanskamer van het kasteel met de voorbereidingen voor Pakjesavond. En hij heeft vast wel iets lekkers bij zich voor al die nieuwsgierige kinderen.

Ben je ook benieuwd naar het logeeradres van Sinterklaas en wil je de Slotpiet een hand geven? Als je op 16 november of op 22/23 en 29/30 november een bezoek brengt aan het Muiderslot kom je hem vast tegen in de Torenroute. Openingstijden van 12-17u. (de kassa sluit om 16u). Muidersslot, Herengracht. Inl www.muiderslot.nl

Den Haag

De juniorversie van het Crossing Border festival heeft een programma voor kinderen over boeken, muziek en tekenen. Leeftijd: vanaf vijf jaar. Met onder anderen Bob Wolkers, Leonie Hulsman, Jaap Robben en Noa Eyl. Bob Wolkers de ‘zoon-van’ illustreerde werk van vader Jan, maar schreef én illustreerde ook zijn eigen kinderboekendebuut Tim wil een baasje. Leonie Hulsman (vriendin van Bob) vertelt over haar illustraties voor Het was wel een heel lief varkentje, naar de laatste tekst van Jan Wolkers; over een varkentje dat ontevreden is met zijn uiterlijk, en zich daarom verkleedt als baron en buurvrouw. Jaap Robben leest voor uit zijn dichtbundel Zullen we een bos beginnen? en violist Noa Eyl speelt behalve klassieke muziek ook zigeunermuziek, klezmer en jazz. Wo 19 nov 14u in Teastro Cuatro. Kaarten €5, res info@crossingborder.nl of 070-3462355.

Amsterdam

Romeo en Julia oftewel Daya en Ranjit; zaterdag 15 en zondag 16 november geeft het Ensemble Multifoon (met gamelan, tabla (vaastrommel), sarod (luit) en bansuri (bamboefluit) in het India festival een concert over twee Indiase kinderen die zich ontworstelen aan tradities.

Een concert met Bollywoodliedjes tot klassieke Indiase klanken in de Kleine Zaal van het Concertgebouw. Za 15 en zo 16 nov om 13u30 en 15U30. Res www.concertgebouw.nl en 020-6718345.