Seizoen voorbij voor Van Nistelrooy wegens knieoperatie

MADRID. Ruud van Nistelrooy is volgens zijn club Real Madrid voor de rest van het voetbalseizoen uitgeschakeld. De Nederlandse spits is gisteren in de Verenigde Staten geopereerd aan zijn rechterknie. Hij is naar verwachting zes tot negen maanden uit de running. Van Nistelrooy stond acht jaar geleden als aanvaller van PSV met dezelfde kwetsuur ook al langdurig aan de kant. De spits vernam na een kijkoperatie dat hij opnieuw een scheurtje in de buitenmeniscus van de rechterknie had. Ook het kraakbeen en de voorste kruisband van het gewricht waren beschadigd. De operatie werd uitgevoerd door Richard Steadman, de chirurg die Van Nistelrooy acht jaar geleden ook van zijn knieproblemen verloste. De 32-jarige Van Nistelrooy kreeg vorige maand tijdens de uitwedstrijd tegen Juventus (2-1) weer last van de rechterknie. Hij hield drie weken rust en vierde zijn rentree tijdens de return tegen de Italiaanse club (0-2). Van Nistelrooy nam contact op met Steadman toen hij tijdens dat duel opnieuw knieklachten kreeg.