Seizoen is nu al voorbij voor Van Nistelrooy

Ruud van Nistelrooy is acht tot negen maanden uitgeschakeld door een blessure aan zijn rechterknie. De Nederlandse spits van Real Madrid is gisteren in de Verenigde Staten geopereerd.

De 32-jarige Van Nistelrooy toonde zich direct na de operatie alweer strijdvaardig. „Ik wil zo snel mogelijk terugkeren in het shirt van Real Madrid”, zo liet de spits aan de website van zijn werkgever weten vanuit de Verenigde Staten. Volgens de voormalig international loopt de voortgang van zijn carrière geen gevaar. „Ik heb nog een lange tijd te gaan, maar ik zal terugkeren.”

Van Nistelrooy kreeg vorige maand in de uitwedstrijd in de groepsfase van de Champions League tegen Juventus (2-1) weer last van de rechterknie. Hij hield drie weken rust en vierde zijn rentree in de return tegen de Italiaanse club in Madrid (0-2). Tijdens die wedstrijd bleken de klachten niet verdwenen.

De Nederlandse profvoetballer besloot contact op te nemen met de Amerikaanse chirurg Richard Steadman. De kniespecialist, die ook voetballers als Ronaldo en Alessandro Del Piero van blessures afhielp, had Van Nistelrooy in 2000 eerder aan zijn rechterknie geopereerd. Destijds scheurde hij als spits van PSV vlak voor een op handen zijnde transfer naar Manchester United zijn kruisband af. Een jaar later vertrok een herstelde Van Nistelrooy voor dertig miljoen euro alsnog naar de Engelse club.

Van Nistelrooy onderging afgelopen week eerst een kijkoperatie waarbij bleek dat hij een scheurtje in de buitenmeniscus van de rechterknie had. Ook het kraakbeen en de voorste kruisband van het gewricht waren beschadigd. De blessure van Van Nistelrooy is een grote tegenvaller voor Real Madrid. De Spaanse landskampioen is aan een mindere periode bezig. De voorbije weken verloor Real Madrid twee keer in de Champions League van Juventus en werd afgelopen dinsdag in het Spaanse bekertoernooi uitgeschakeld door derdeklasser Real Union Irun. In de Primera División staat Real Madrid op de vierde plaats.

Real Madrid kan pas in de winterstop, als de transfermarkt weer opengaat, een vervanger voor Van Nistelrooy aantrekken. Volgens de Spaanse sportkrant Marca zou naast de Argentijnen Hernan Crespo en Diego Milito ook de Nederlander Klaas Jan Huntelaar tot de kandidaten behoren voor de vrijgekomen spitspositie. De aanvaller van Ajax en Oranje staat een paar weken aan de kant met een enkelblessure.

Van Nistelrooy is niet de enige geblesseerde Nederlander bij Real Madrid. Arjen Robben is wegens een hamstringblessure nog zes weken uitgeschakeld.