Satirisch blog lijkt de bron van gerucht over Sarah Palin en Afrika

rotterdam. Amerikaanse media blijven in de ban van het veronderstelde gebrek aan geografische kennis van Sarah Palin, de running mate van John McCain. Kort na de verkiezingen meldde het conservatieve Fox dat medewerkers van McCain - anoniem - hadden gemeld dat Palin aanvankelijk niet wist dat Afrika geen land, maar een werelddeel is. Andere media openden de jacht op de bronnen van Fox. Maandag meldde nieuwszender MSNBC dat het ging om een zekere Martin Eisenstadt. Deze wetenschappelijk medewerker van het Harding Institute for Freedom and Democracy en beleidsadviseur van McCain zou dit hebben bekend op zijn blog. Gisteren onthulde The New York Times echter dat zowel de figuur Eisenstadt als de denktank verzinsels zijn van twee tv-makers, die een blog van Eisenstadt op internet hebben gezet. De chef politieke verslaggeving van Fox die de primeur over Palin en Afrika bracht, wil zijn bronnen niet prijsgeven. Hij is hier al op aangevallen door een vrouwelijke Fox-collega die Palin onlangs uitgebreid interviewde. Tegenover haar ontkende Palin de beschuldiging.