Prinselijke delicatessen

8 eieren4 eetlepels slagroom50 g rucola25 g versgeraspte Parmezaanse kaas1 doosje cherry-/kerstomaatjes25 g boter

Tweemaal wordt de zestigste verjaardag van prins Charles, geboren op 14 november 1948, gevierd. Zijn moeder nodigt gasten uit op Buckingham palace. Een meer informeel feest vindt plaats op Highgrove in Gloucestershire, het landgoed van de prins.

In tegenstelling tot zijn moeder houdt de prins van lekker eten. Ouderwets Engels eten en Toscaanse lekkernijen hebben zijn voorkeur. De prins dient op gewicht te blijven, anders moeten de naden van veel uniformen worden uitgelegd. Verwacht wordt dat het eten dat de prins voor zijn feest uitkiest beduidend lekkerder is dan de keus van zijn moeder. Haar gasten verwachtten op Sandringham, zoals journalist Jeremy Paxman in zijn boek On Royalty vermeldde, tomatensoep uit blik en werden zelden teleurgesteld.

De prins zal voor zijn feesteten ongetwijfeld gebruik maken van zijn eigen Duchy Originals producten, die variëren van biologische groenten, potjes jam, worstjes, koekblikken, in bekers verpakte soepen en jus tot X-mas hampers, schoonheidsproducten en een kookboek – allemaal te vinden op de website www.duchyoriginals.com.

Wil je koninklijke groenten gaan kweken, bestel dan bijvoorbeeld een zakje Firestorm radicchio zaad (2,99 pond) of Jeanette wortelzaad (2,49 pond).

Overigens heeft tv-kok Gordon Ramsay zich kritisch uitgelaten over Duchy Originals. Prins Charles zou zijn status gebruiken om de verkoop van zijn producten, die soms te veel suiker bevatten en vaak te duur en te saai zijn, te bevorderen.

Recept voor een Italiaans hapje bij de borrel. Hak de rucola klein. Klop in een kom de eieren los met de room. Roer de rucola en kaas erdoor. Besmeer de bodem en zijkanten van een rechthoekige vuurvaste schaal in met de boter.

Giet de eimengsel erin en bak deze frittata circa 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Snijd in vierkantjes, die koud en warm kunnen worden gegeten, en leg er een gehalveerd tomaatje bovenop.

Anne Scheepmaker

Morgen: Uienfamiliesoep

    • Anne Scheepmaker