'Piet Grijs' weg bij VN

Opinieblad Vrij Nederland stopt met de columns van Piet Grijs, een pseudoniem van de auteur Hugo Brandt Corstius. Dat heeft het blad vanmorgen bevestigd naar aanleiding van een bericht daarover in dagblad Trouw. Hoofdredacteur Frits Exter voert met Brandt Corstius (73) afrondende gesprekken en wil in deze fase verder niets kwijt over het beëindigen van de langdurige relatie met de columnist.

„De vraag is in zulke gevallen altijd: ben ik ontslagen of heb ik ontslag genomen? Geen van beide. Het was wederzijds wel duidelijk”, zegt Brandt Corstius in Trouw.

Brandt Corstius schreef zijn eerste column voor het weekblad ruim vijftig jaar geleden, in 1957. De columnist schrijft onder diverse pseudoniemen ook voor andere media. Zo publiceerde hij onder de naam Battus zijn boek de Opperlandse taal- & letterkunde .