Overige films

Volcano (Mick Jackson, 1997, VS). Rampenfilm bewandelt geijkte paden. Tommy Lee Jones zet zijn tanden in door vulkaanuitbarsting belaagd Los Angeles. Met Anne Heche als seismologe. RTL 4, 20.30-22.30u.

Changing Lanes (Roger Mitchell, 2002, VS). Psychologisch suspensedrama over wraak, wanhoop en de vele morele keuzes die een mens op een dag maakt. Advocaat Ben Affleck en verzekeringsagent annex ex-alcoholist Samuel L. Jackson botsen in de auto op elkaar waardoor een belangrijke afspraak bij de rechtbank wordt verprutst. Genuanceerde karakterisering van de protagonisten kenmerkt deze film, die uitloopt op een oog-om-oog-tand-om-tand-strijd. Net 5, 20.30-22.35u.

Frágile / Fragile (Jaume Balagueró, 2005, Spanje). Calista Flockhart (Ally McBeal) is een neurotische nachtzuster die het contact met ‘gene zijde’ moet herstellen. Mediamieke kinderen helpen haar. Het regent, het licht flikkert en de lift slaat op hol – geen cliché wordt overgeslagen. Potentieel interessant horrorthema als de terreur van katholieke moederliefde lijkt er met de haren bij gesleept. Net 5, 22.35-0.30u.

* Heimat 3 (Edgar Reitz, 2004, Duitsland).Twee schitterende reeksen Heimat, gemaakt in de jaren tachtig en negentig, toonden de geschiedenis van Duitsland in een klein dorpje. Het zesdelige Heimat 3 speelt vanaf de Val van de Muur en de Duitse eenwording in 1989 tot aan nu. Aflevering 2: Die Weltmeister. Ned.2, 23.45-1.30u.

Das Testament des Dr. Mabuse (Werner Klingler, 1962, West-Duitsland). Een van de vijf routinefilms die werden gemaakt in het kielzog van de klassiekers (1922, 1932 en 1960) die Fritz Lang aan de figuur van de demonische doctor wijdde. ZDF, 0.10-1.35u.