op nrcnext.nl

G20-top

Dit weekend is er in Washington een G20-top over de financiële crisis. Nederland behoort niet tot de G20, maar Balkenende is wel uitgenodigd door de Franse president Sarkozy.

Onze correspondent Freek Staps is erbij en doet verslag via nrc.nl/g20

City Life in Afrika

Journaliste Femke van Zeijl schrijft een boek over verstedelijking in Afrika. De afgelopen zes jaar is ze tijdens haar werk in Afrika qua ziekte redelijk de dans ontsprongen, schrijft ze in haar nieuwste blog. Maar nu is ze toch al een tijdje uitgeschakeld door darmproblemen. Net nu er een groot conflict in Oost-Congo is.

Lees haar blog via nrcnext.nl/citylife

Cd van de week

Marike Jager is gaan rocken. De originele singer/songwriter die in 2003 de Grote Prijs van Nederland won en in 2006 in eigen beheer debuutalbum The Beauty Around uitgaf, is een heuse band geworden. Op opvolger Celia Trigger, die vorige week verscheen, staan net zulke bijzondere, creatieve knutselliedjes als op het debuut, maar de naïviteit is eraf. Ze zijn rijker gearrangeerd, de akoestische gitaar wordt versterkt of aangevuld met een elektrische, en Jagers zang kent meer kracht, variatie en zelfvertrouwen.

Beluister de cd via nrcnext.nl/muziek

Over werk enzo

De beste stukken over solliciteren, sparen, freelancen, zwanger zijn en werken.

Je vindt ze op nrcnext.nl/geldenwerk

Eenmansbedrijfjes steunen?

In Nederland zijn ongeveer een miljoen zzp’ers en ze zijn de snelst groeiende ondernemingsvorm. Uit onderzoek blijkt dat de helft van hen geen arbeidsongeschiktheidsverzekering heeft en eenderde geen pensioenregeling. Uit het onderzoek bleek ook dat 90 procent van hen op de hoogte is van de risico’s. Minister Donner vindt betere voorzieningen voor zzp’ers onnodig.

Discussieer mee via nrcnext.nl/opinie