Nan Groot Antink

Nan Groot Antink Tilburg Kleur is al jaren het belangrijkste thema in het werk van Nan Groot Antink (1954). Op de expositie in De Pont gaat het niet om de emotionele of esthetische aspecten, maar om de kleur zelf. Kleuren zijn bij haar verbonden met materie en krijgen in haar werk een bijna tastbare verschijningsvorm. Ze maakt eigen verven uit in- en uitheemse verfplanten, cochenille, mossen, modder en krijt. De kennis over het bereiden van verf verwierf zij uit oude receptenboeken en tijdens reizen naar Afrika en Japan. T/m 11 jan De Pont, Wilhelminapark 1. Di-zo 11-17u.

Tilburg

Kleur is al jaren het belangrijkste thema in het werk van Nan Groot Antink (1954). Op de expositie in De Pont gaat het niet om de emotionele of esthetische aspecten, maar om de kleur zelf. Kleuren zijn bij haar verbonden met materie en krijgen in haar werk een bijna tastbare verschijningsvorm. Ze maakt eigen verven uit in- en uitheemse verfplanten, cochenille, mossen, modder en krijt. De kennis over het bereiden van verf verwierf zij uit oude receptenboeken en tijdens reizen naar Afrika en Japan.

T/m 11 jan De Pont, Wilhelminapark 1. Di-zo 11-17u.