Joëlle Tuerlinckx

Joëlle Tuerlinckx Leeuwarden De titel van de expositie een twee veel heeft Joëlle Tuerlinckx ontleend aan de taal van de Pirahã, een volk in het regenwoud van Brazilië, dat geen andere telwoorden kent dan ‘een, twee, veel’. Tuerlinckx gebruikt graag algemene woorden als ‘veel’ en ‘veelheid’. Tegelijkertijd refereert ze aan een expositie in München die 1, 2, Viel heette. Deze herlezing van haar gedrukte werk gaat behalve over de wezenskenmerken van grafiek, ook over Tuerlinckx’ eigen geschiedenis. Fries Museum, Turfmarkt 11. Di-zo 11-17u. wo gratis. Inl www.friesmuseum.nl
Joëlle Tuerlinckx Leeuwarden De titel van de expositie een twee veel heeft Joëlle Tuerlinckx ontleend aan de taal van de Pirahã, een volk in het regenwoud van Brazilië, dat geen andere telwoorden kent dan ‘een, twee, veel’. Tuerlinckx gebruikt graag algemene woorden als ‘veel’ en ‘veelheid’. Tegelijkertijd refereert ze aan een expositie in München die 1, 2, Viel heette. Deze herlezing van haar gedrukte werk gaat behalve over de wezenskenmerken van grafiek, ook over Tuerlinckx’ eigen geschiedenis. Fries Museum, Turfmarkt 11. Di-zo 11-17u. wo gratis. Inl www.friesmuseum.nl

Leeuwarden

De titel van de expositie een twee veel heeft Joëlle Tuerlinckx ontleend aan de taal van de Pirahã, een volk in het regenwoud van Brazilië, dat geen andere telwoorden kent dan ‘een, twee, veel’. Tuerlinckx gebruikt graag algemene woorden als ‘veel’ en ‘veelheid’. Tegelijkertijd refereert ze aan een expositie in München die 1, 2, Viel heette. Deze herlezing van haar gedrukte werk gaat behalve over de wezenskenmerken van grafiek, ook over Tuerlinckx’ eigen geschiedenis.

Fries Museum, Turfmarkt 11. Di-zo 11-17u. wo gratis. Inl www.friesmuseum.nl