Grijs en zacht

Vanaf een hogedrukgebied boven het westen van Frankrijk wordt vanavond en vannacht vochtige en zeer zachte lucht aangevoerd. Onder een dikke laag wolken waaruit af en toe nog wat fijne motregen valt, is het nevelig en koelt het niet of nauwelijks af. Met minimumtemperaturen rond 10 graden is het zeer zacht.

Morgenochtend verandert er niet veel. Het blijft grijs, nevelig met lokaal wat motregen. Bij een matige tot vrij krachtige westenwind wordt het zelfs 12 of 13 graden.

In de namiddag, avond en nacht trekt vanuit het noorden een koufront over ons land. Vanuit het noorden gaat het serieuzer regenen. Zondagochtend trekt dit koufront via het zuiden het land weer uit. Achter het koufront wordt minder vochtige en minder zachte lucht aangevoerd waarin het zondagmiddag wat opklaart. In de ochtenduren kan in het zuiden nog wat lichte regen of motregen vallen.

De westenwind draait naar west tot noordwest en neemt langs de noordkust toe tot krachtig. Het wordt 11 graden.

Na een tamelijk heldere en frisse nacht naar maandag met lokaal vorst aan de grond neemt de bewolking overdag toe en neemt de kans op lichte regen of motregen na de middag weer toe.

Vanaf dinsdag is de lucht kouder en kunnen buien voorkomen. In combinatie met een aantrekkende noordwestenwind krijgt het weerbeeld een guur karakter.