Boze fans gooien ruiten Fortuna in

Rotterdam. Een groep van tien personen heeft in de nacht van woensdag op donderdag zeven ruiten ingegooid van het Fortuna Stadion in Sittard. Dat heeft de politie vandaag laten weten. De ruiten van het stadion werden bekogeld met stenen en dakpannen. Toen de politie arriveerde, hadden de daders zich al uit de voeten gemaakt. Sinds bestuurders van Fortuna en Roda JC gisteren bekendmaakten een fusie te overwegen, is het onrustig bij beide clubs. De fans verzetten zich hevig tegen de plannen. Bestuurders van beide clubs en de Limburgse gouverneur Leon Frissen zeggen bedreigd te worden. Hun privéadressen zouden op internet circuleren. In dezelfde nacht hebben onbekenden ook een voorruit van de woning van bestuurslid Hans Erkens van Fortuna in Schinnen vernield. Ook hier is met stenen gegooid, aldus de politie.