België

België BUITENLAND Gent Het Vlaamse wandtapijt is al eeuwenlang een van de succesvolste exportproducten uit de Belgische geschiedenis. De tentoonstelling Vlaamse wandtapijten voor de Bourgondische hertogen, keizer Karel V en koning Filips II in Gent toont de hoogtepunten uit de 15de en 16de eeuw. De Bourgondische, Spaanse en Habsburgse vorsten waren de grote verzamelaars van de kostbare weefsels. Het hoogtepunt zijn de tapijten die de inname van Tunis door keizer Karel verbeelden. 21 nov t/m 29 maart, Kunsthal Sint-Pietersabdij, Sint-Pietersplein 9, Gent, di t/m zo 10-18u. Inl 0032 02430730 en www.gent.be/spa Hannibal?

Gent

Het Vlaamse wandtapijt is al eeuwenlang een van de succesvolste exportproducten uit de Belgische geschiedenis. De tentoonstelling Vlaamse wandtapijten voor de Bourgondische hertogen, keizer Karel V en koning Filips II in Gent toont de hoogtepunten uit de 15de en 16de eeuw. De Bourgondische, Spaanse en Habsburgse vorsten waren de grote verzamelaars van de kostbare weefsels. Het hoogtepunt zijn de tapijten die de inname van Tunis door keizer Karel verbeelden.

21 nov t/m 29 maart, Kunsthal Sint-Pietersabdij, Sint-Pietersplein 9, Gent, di t/m zo 10-18u. Inl 0032 02430730 en www.gent.be/spa