Afghanistan: elf doden na bomaanslag op konvooi VS

Kabul. Bij een zelfmoordaanslag op een Amerikaans konvooi in het oosten van Afghanistan zijn gisteren elf mensen om het leven gekomen, onder wie één Amerikaanse militair. De aanslag op het konvooi werd gepleegd nabij de stad Jalalabad bij de grens met Pakistan. Volgens een woordvoerder van het Amerikaanse leger raakten 58 mensen gewond. Met de dood van de militair komt het aantal omgekomen Amerikanen in Afghanistan in 2008 op ten minste 148, het hoogste aantal in een jaar tijd sinds de missie in 2001 begon. Een dag eerder ontsnapte een broer van de Afghaanse president Hamid Karzai aan de dood bij een aanslag in Kandahar Stad, in het zuiden van het land. Enkele uren voor de aanslag in Kandahar gooiden twee mannen op een motorfiets zuur in het gezicht van acht schoolmeisjes die naar school liepen. Volgens de Afghaanse regering lieten de daders de meisjes eerst hun hoofddoek afnemen. Onder de Talibaan, die Afghanistan regeerden tot 2001, mochten meisjes niet naar school.