Aboutaleb: spijt van partijpolitieke e-mail over geld minima

Den Haag. Staatssecretaris Ahmed Aboutaleb (Sociale Zaken, PvdA) heeft gisteren in de Tweede Kamer spijt betoond over een partijpolitieke e-mail die hij had ondertekend. Hij ”betreurde” dat, het had ”nooit” mogen gebeuren, het was ”echt een incident” en ”een ezel stoot zich niet twee keer aan dezelfde steen”. Woensdag werd bekend dat Aboutaleb met partijgenoten Spekman en Tang uit de Kamer een e-mail naar lokale PvdA`ers had gestuurd. Daarin werd gesteld dat het kabinet 50 miljoen euro beschikbaar had gesteld voor een eenmalige uitkering voor de minima. Aboutaleb presenteerde dat kabinetsbesluit als `een spectaculaire, unieke, landelijke PvdA-actie!`, volgens de mail. De Kamer aanvaardde gisteren de excuses van Aboutaleb. Op 1 januari treedt hij aan als burgemeester van Rotterdam.