6 DANSEN Klub Radar

Vandaag onbekend, morgen ‘hot’

Tivoli

Utrecht: Klub Radar. Zaterdag. Elke 3e zaterdag v/d maand, om de maand. Entree: 10 euro, kaarten via ticketline.nl. Bandjes: 19.30–24.00u, dansen:24.00–04.00u. www.tivoli.nl

Was het een tijdje geleden voor dj’s al hip om verschillende stijlen door elkaar te draaien, nu wordt er bij de poppodia eclectisch geboekt. In WATT in Rotterdam is er de maandelijkse dansavond Blockbeatz waar schaamteloos electro, punk, minimal, house, rock, hiphop achter elkaar worden geboekt. Tivoli De Helling in Utrecht heeft Klub Radar, ‘et acts ‘die je vandaag nog niet kent, maar waar iedereen het morgen over heeft’. Booker Bob van Heur boekt op deze avond de uitersten en het beste van elk muzieksegment.

Met de sprookjesachtige Bowerbirds werd de eerste Klub Radar avond op 20 september ingeluid. Ieder bandlid van dit wondertrio kan elk meegebracht instrument bespelen: trom, mondharmonica, banjo, gitaar, keyboard en viool die ook als gitaar werd gebruikt. De Zweedse band Friska Viljor – Zweedse poppy rock met glasheldere toonvaste zang – was band nummer twee en bracht het muzikale hoogtepunt van de avond. Het muziekplezier spatte ervan af.

Bij de band Die! Die! Die! stonden opeens tientallen hippe tieners vooraan, de band bracht geluiden voort die je identificeert met de bandnaam: duister en chaotisch. De avond eindigde in een elektronische gitaren-chaos van Crystal Castles. Waarop de hele zaal los ging. Van Heur, trots: „Ik had niet kunnen bedenken dat deze avond zo’n succes zou worden.”

Vanavond is de tweede aflevering van Klub Radar met zZz: broeierige orgelrock uit Nederland. Ook het Belgische Shameboy komt langs: stampende electro uit België. Daarna komt The Subs: nog meer Belgische electro, bekend van undergroundhit You Make Me Spill. Na de bandjes gaan de deuren open voor danspubliek. Kaartjes zijn dan de halve prijs, en je kunt tot vier uur ’s ochtends dansen.

marije Ravelli

    • Marije Ravelli