1 de ?echte wereld? De wereld, maar dan anders

Vergeet de wereldkaarten in de Grote Bosatlas.

Op internet vind je interessante kaarten die de wereld op een andere manier laten zien. Een selectie.

Deze kaart geeft de vleesconsumptie per land aan. Hoe meer vlees er wordt gegeten, hoe groter het land is. In China wordt het meeste vlees gegeten. En kijk ook eens naar Nederland. www.worldmapper.org

Worldmapper

www.worldmapper.org

Bij Worldmapper krijgt elk land een grootte aangemeten aan de hand van een specifiek onderwerp (zie de kaart op deze pagina). Op Worldmapper.org zijn 600 van dit soort kaarten vinden, steeds over een ander onderwerp: het aantal ziekenhuisbedden, hiv-besmettingen, toeristische bestemmingen en olielanden. Onlangs is Worldmapper ook als boek verschenen: The Atlas of the Real World. Te bestellen via Amazon.

    • Marten Mantel