Zakenman Nir Barkat nieuwe burgemeester van Jeruzalem

Jeruzalem. Nir Barkat (49) is gekozen tot de nieuwe burgemeester van Jeruzalem. Hij deed `s avonds meteen een belofte. De komende vijf jaar, zei hij tegen zijn aanhangers, zal Jeruzalem een plek worden waar gelovigen én ongelovigen, joden én Arabieren zich thuisvoelen. Met 53 procent van de stemmen versloeg de onafhankelijke zakenman Nir Barkat zijn belangrijkste rivaal, de ultraorthodoxe politicus Meir Porush (43 procent). De twee andere kandidaten, de flamboyante wapenhandelaar Arkadi Gaydamak en cafébaas Dan Biron, bleven ver achter. De opkomst was relatief hoog. Dit betekent niet dat Nir Barkat zo`n populair politicus is. Zoals het populaire weblog thebigfelafel.com opmerkte: koekiemonster was een betere kandidaat geweest, maar van deze vier was Barkat de minst slechte.