Radio Voorkeur

Kunststof. Jellie Brouwer praat met dichter Rutger Kopland. Deze week verschijnt zijn bundel Toen ik dat zag, de eerste na het zware auto-ongeluk dat hij vier jaar geleden kreeg. Radio 1, 19.00-20.00u.

Avondconcert. Het Yves Ensemble speelt muziek ‘die zich aan geen enkele code houdt’. Van Antheil, Hindemith, Rolfe, Barry, Hannan en Adriaansz.. Live vanuit het Muziekgebouw aan het IJ, Amsterdam. Radio 4, 20.02-23.00u.

De Wissel. Programma over ‘zijpaden, kruisingen en sporen in de muziekgeschiedenis’. Vanavond over The Residents, vier onbekende muzikanten die in de jaren 70 bizarre muzikale experimenten uithaalden en daarmee de popmuziek richting gaven. Recente filmpjes op YouTube hebben geleid tot het album The Bunny boy. Op 23 en 24 november treden ze op in Nederland. Radio 6, 0.02-1.00u.

Casa luna. Lex Bohlmeijer praat met hoogleraar (Nederlandse taal- en letterkunde, dichter en essayist Geert Buelens. Hij publiceerde onlangs een geschiedschrijving over de Eerste Wereldoorlog, Europa, Europa!, en een bloemlezing met wereldoorlogpoëzie. Radio 1, 0.02-0.24u.