Huygens-prijs voor dichter en vertaler Anneke Brassinga

DEN HAAG. Dichteres en vertaalster Anneke Brassinga (1948) ontvangt de Constantijn Huygens-prijs voor haar gehele oeuvre. Dat maakte de Jan Campert-stichting gisteren bekend. De stichting kent al meer dan zestig jaar de literaire prijzen van de gemeente Den Haag toe. De schrijfster debuteerde in 1987 met de dichtbundel Aurora. Daarvoor was zij bekend om haar vertaling van onder anderen de Russische schrijver Vladimir Nabokov. De Jan Campert-prijs gaat dit jaar naar Peter Verhelst voor zijn dichtbundel Nieuwe Sterrenbeelden. Doeschka Meijsing krijgt voor haar roman Over de Liefde de F. Bordewijkprijs. De tweejaarlijkse J. Greshoff-prijs is toegekend aan Luuc Kooijmans voor zijn essay `Gevaarlijke Kennis`, waarin hij de lezer meevoert in de wereld van de zeventiende-eeuwse geleerden Jan Swammerdam en Niels Stensen. Dit jaar vallen niet alleen schrijvers in de prijzen, ook het culturele radioprogramma De Avonden wordt bekroond. Het krijgt de G.H. `s-Gravesande-prijs ”voor zijn bijzondere literaire verdienste”.De prijzen worden 8 maart in Den Haag uitgereikt tijdens het literaire festival Het Voorwoord.