Hulpverlener VS gedood in Pakistan

Peshawar. Gewapende mannen hebben gisteren in Peshawar, een stad in het noordwesten van Pakistan, een Amerikaanse hulpverlener doodgeschoten. De aanslag gebeurde in University Town, waar veel buitenlanders wonen. Volgens de lokale politie is ook de chauffeur van de Amerikaan om het leven gekomen.

De hulpverlener werkte volgens de lokale autoriteiten voor een westerse ontwikkelingsorganisatie en zou bij een project betrokken zijn geweest dat zich richt op de verschillende stammen die in het gebied wonen.

Het bergachtige noordwesten van Pakistan, dat grenst aan Afghanistan, geldt als een onrustig gebied waar strijders van de Talibaan en Al-Qaeda zich schuil houden. Peshawar gold tot voor kort als een relatief veilige stad voor buitenlanders, hoewel de Amerikaanse topdiplomaat ter plaatse, Lynn Tracy, in augustus op een haar na aan de dood ontsnapte nadat haar auto was beschoten.