Grijs

Vochtige en relatief zachte lucht stroomt de komende dagen over ons land. Daarin hangt hardnekkige bewolking, die soms even dik genoeg is om een beetje lichte of motregen te veroorzaken. Het grijze weer wordt aangevoerd van boven de oceaan, langs een hogedrukgebied.

Die hogedrukwerking heeft ook bij ons enige invloed. Daardoor zijn storingen van depressies die steeds de route IJsland-Scandinavië afleggen ter hoogte van Nederland sterk verzwakt. Veel regen valt er dus zeker niet, maar zo af en toe is de bewolking dik genoeg voor wat lichte neerslag. Vanavond laat is dat het geval in het westen en noorden van het land, vannacht ook elders.

In het zuidoosten zijn er vanavond nog lang opklaringen en koelt het af tot 5 graden, waarna vannacht de temperatuur weer oploopt. De kustprovincies komen sowieso niet lager dan 8 tot 10 graden.

Morgenochtend trekt de lichte regen al snel via het oosten naar Duitsland weg. Daarna regent het alleen plaatselijk nog licht, maar het blijft grijs.

Bij een matige tot aan zee vrij krachtige west tot zuidwestenwind wordt het 11 tot 13 graden.

De eerste weekenddag lijkt vervolgens veel op morgen. Het is bewolkt en soms komt het tot een klein beetje regen.

Zondag verloopt op een enkele bui na droog, met in de wolkenpakketten op veel plaatsen ook weer een paar bescheiden gaten.