Allereerste verlies bij ING: 478 miljoen euro in derde kwartaal

Amsterdam. ING heeft voor het eerst in haar bestaan verlies geleden. De bank en verzekeraar leed in het derde kwartaal 478 miljoen euro verlies en verwacht dat de slechte omstandigheden aanhouden tot in 2009. ING kondigde op 19 oktober al aan dat het derde kwartaal rode cijfers zou laten zien. Die dag kreeg ING een kapitaalinjectie van 10 miljard euro van de Nederlandse Staat om te voorkomen dat het bedrijf in de problemen kwam. Dat heeft spaarders echter gerustgesteld, zegt bestuursvoorzitter Michel Tilmant. ING kreeg er in het derde kwartaal 12,9 miljard euro aan spaargeld bij, waarvan 6,7 miljard van particulieren. ING moest in het derde kwartaal voor ruim 1,5 miljard euro afschrijven als gevolg van de kredietcrisis.

Lees een interview met bestuursvoorzitter Michel Tilmant via nrcnext.nl/links