4 sporten

Koelbloedig eekhoorn
Koelbloedig eekhoorn

Atletische dieren

www.urlesque.com, zoek op ‘athletic animals’

Waarom houden we ons eigenlijk alleen bezig met de sportieve krachttoeren van de mens en zijn we niet geïnteresseerd in de atletische kunsten van dieren? Oké, dat is een best makkelijke vraag, want dieren zien de noodzaak niet om indruk te maken op atletisch vlak. Op een aantal dieren na dan, want achter deze link vind je een paar beesten met een sportief talent om serieus rekening mee te houden. Er is een papegaai met een onverwacht talent voor bowlen, een chimpansee die met succes wordt getraind in karate, een waterskiënde eekhoorn wiens koelbloedigheid uit zijn ogen spat en een kat en een hond die uitgerust in duikpakken gezamenlijk de woeste wateren van een zwembad trotseren. Je zou bijna niet meer begrijpen waarom Salinero een gouden medaille kreeg voor zijn onbeduidende getrappel. (MM)

Met bijdragen van Jessica van Geel, Ewout Lamé en Marten Martel