2 water geven

‘Joehoe, ik wil water!’
‘Joehoe, ik wil water!’

Botanicalls

www.thinkgeek.com/gadgets/electronic/add2

Planten kunnen praten. Tenminste, met een beetje hulp. Met deze gadget kan een plant via Twitter (microbloggen) ultrakorte berichten aan je doorgeven wanneer hij water wil. Dat kan via je computer of vanaf je mobiele telefoon. De plant zal dankbare berichtjes achterlaten als je hem goed verzorgt en boos worden als je hem verwaarloost, of als je hem juist te veel water hebt gegeven. Het kost je 100 dollar (plus verzendkosten) en de motivatie om het pakket in elkaar te zetten – er komt wat soldeerwerk bij kijken – maar dan geef je je plant wel de mogelijkheid zelf om hulp te vragen als dat nodig is, in plaats van stilletjes te hopen dat je snel langs zult komen met een broodnodige scheut water. Ook handig als je vergeetachtig bent en de buren je vragen om tijdens hun vakantie op de varen te passen.(MM)