1 kopen

Kunst aan de muur www.dutchwallflowers.nl, tussen de 40 en 55 euro excl. verzendkosten

Kunst aan de muur

www.dutchwallflowers.nl, tussen de 40 en 55 euro excl. verzendkosten

Een ‘leuk voor boven de bank’-schilderij hoeft niet meer per se van Ikea te komen. Tijd om de op eenvoudig canvas geprinte afbeelding van een rode roos weg te doen en echte kunst te bestellen: zo prijst de website dutchwallflowers zichzelf aan. Een site waar elke week een nieuw werk van een jonge Nederlandse kunstenaar te koop wordt aangeboden voor 40 of 55 euro. Het gaat om telkens honderd prints van het origineel, genummerd en gesigneerd. Voor de kenners: de afbeelding wordt met hp vivera-inkt geprint op zwaar fine art-papier van Hahnemühle. Indien mogelijk wordt het kunstwerk op een standaardformaat papier geprint (A3 of A2) met een ruime marge, zo meldt de website, zodat het makkelijk op te hangen is in een standaard lijst. Dutchwallflowers is niet de eerste website die op deze manier kunst aanbiedt voor een redelijke prijs – zie ook www.abluechicken.com en de online galerie van zangeres/actrice Birgit Schuurman www.printsandtherevolution.com – maar wat dan nog? Het is een prima manier voor (beginnende) kunstenaars om zo hun weg naar de markt vinden. Op de website staat nu werk van zeven kunstenaars. Over de kwaliteit kun je zelf oordelen, het is in ieder geval een goed alternatief op de voor de hand liggende Ikea-muurvulling. (JvG)