Vergeer krijgt het nóg drukker

Rolstoeltennisster Esther Vergeer (1981) krijgt er een nieuwe functie bij. De vijfvoudig paralympisch kampioen wordt toernooidirecteur van het eerste rolstoelevenement van een Nederlands ATP-toernooi.

Het ABN Amro-toernooi besloot onlangs een rolstoelevenement aan haar programma toe te voegen. En de ‘Richard Krajicek van het rolstoeltennis’ is volgens de Rotterdamse toernooidirectie de meest aangewezen persoon om het evenement te leiden.

Vergeer – die door velen als het boegbeeld van de gehandicaptensport wordt beschouwd – behaalde twee maanden geleden in Peking voor de derde achtereenvolgende maal een gouden medaille in het enkelspel. Sinds 1998 bezet ze onafgebroken de eerste plaats op de wereldranglijst. Vergeer won tweemaal de prestigieuze Laureus World Sports Award.

De tennisster uit Woerden heeft een druk programma. Vorige week beleefde ze – naast oud-schaatser Hein Vergeer – haar debuut als presentatrice tijdens een gala waarop fondsen werden geworven voor het Internationaal Paralympisch Comité. Ze reikte een boek uit over paralympiërs aan Pieter van Vollenhoven. En vanaf vandaag neemt zij deel aan de Wheelchair Masters voor de beste acht rolstoeltennissers (m/v) van de wereld.

De benoeming van Vergeer wordt later deze week officieel bekendgemaakt bij de Masters.