Veel eredivisiespelers opgeroepen voor nationale selecties

CASABLANCA/STOCKHOLM. Bondscoach Roger Lemerre van Marokko heeft Mounir El Hamdaoui opgenomen in zijn selectie voor het oefenduel met Zambia op woensdag 19 november. Lemerre zat zondag op de tribune toen AZ met 3-0 van FC Twente won. El Hamdaoui maakte de 2-0 en gaf de assist voor de 3-0 van Ari. De Zweedse bondscoach Lars Lagerbäck heeft vijf spelers uit de eredivisie opgenomen in zijn selectie voor de oefeninterland tegen het Nederlands elftal op 19 november in Amsterdam. Drie van hen komen uit voor FC Groningen: Andreas Granqvist, Petter Andersson en Marcus Berg. De anderen zijn Rasmus Lindgren (Ajax) en PSV-doelman Andreas Isaksson. Patrick Mtiliga heeft voor het eerst in zijn carrière een uitnodiging gekregen voor de Deense selectie. De verdediger van NAC kreeg een oproep voor het oefenduel met Wales, volgende week. Dennis Rommedahl (Ajax) is de enige andere eredivisiespeler in de ploeg van bondscoach Morten Olsen.