Speciaal voor technofoben

Teac LP-R500

Een beetje 1999, van die apparaten die analoge muziekdragers omzetten naar mp3 of cd. Maar ze worden nog steeds gemaakt. Heb je nog een kast vol oude cassettebandjes en langspeelplaten die je schuldbewust aankijken, dan is deze ehh.. bijzondere LP-R500 van Teac een optie.

Het voordeel: er is geen computer voor nodig. Het nadeel: de LP-R500 heeft een houten kleurtje dat zelfs de verstokte retroliefhebber doet huiveren. Voor 700 dollar heb je dit apparaat, dat zelfs je technofobe oudtante geen schrik aanjaagt. Een kwestie van cassette erin of plaat erop, en de Teac bakt er een cd’tje van. De enige geavanceerde opties zijn de FM-radio en de 33/45 toeren schakelaar.

Echte vinylliefhebbers sparen liever door voor een echte platenspeler, als de Linn Sondek LP12. Vierduizend dollar, maar een waar kunstwerkje in houten omlijsting.

Marc Hijink

Meer platenspelers op nrc.nl/hebben

    • Marc Hijink